Bun venit! Am preselectat varianta site-ului pentru clinica cea mai apropiată de tine (Satu Mare). Poți schimba clinica din banda gri de mai jos.
Program
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Clinicile noastre

Albirea dentară profesională, calea către un zâmbet frumos

Atunci când îți dorești un zâmbet perfect, pe lângă alinierea corectă a dinților, nuanța de alb a acestora este extrem de importantă. Pentru o dantură albă, strălucitoare, în 80% din cazuri este nevoie de albirea dentară profesională. Aceasta este o metodă sigură și eficientă pentru a obține dinți cu până la 8 sau chiar 14 nuanțe mai albi și a-ți asigura încrederea în tine.

O persoană care zâmbește cu toată gura, dezvăluindu-și dantura, arată încredere în propria persoană, dezinvoltură și bună dispoziție, fiind, astfel, mai apreciată în cercurile sociale. Astfel, un zâmbet alb, strălucitor devine apanajul unei imagini de succes.

Mulți optează pentru albirea dinților acasă, cu geluri cu o concentrație mică de peroxid de hidrogen, între 3 și 20%. Însă acest gen de albire durează câteva zile, iar rezultatele sunt mai puțin vizibile și se mențin o perioadă mult mai scurtă decât în cazul albirii realizate în cabinetul stomatologic.

De ce să alegi albirea dentară profesională

În primul rând, albirea dentară realizată de către un medic stomatolog bun îți va oferi dinți mai albi într-un timp mai scurt, decât în cazul albirii realizate de tine, acasă. În procedura profesională, agentul de albire este mult mai puternic, cu o concentrație de peroxid de 15 până la 43%, iar tehnologia folosită – laserul sau lampa cu UV sau halogen – accelerează și intensifică procesul de albire. Astfel, dinții tăi devin, vizibil, mult mai albi, într-o singură vizită la stomatolog, ce poate dura între 60 și 90 de minute, în funcție de rezultatul dorit.

Lumina halogen și laserul intensifică și păstrează nunața de alb mai mult timp decât ar face-o doar aplicarea peroxidului de hidrogen, fără ajutorul lămpii.

Mulți oameni cred că pot obține un efect de albire a dinților folosind doar o pastă de dinți specială pentru albire. Însă o astfel de pastă de dinți nu poate decât să mențină sănătatea danturii și să prevină pigmentarea acesteia, dacă este folosită imediat după ce au fost consumate alimente și băuturi care pătează. Pasta de dinți cu efect de albire conține ingrediente abrazive care înlătură petele printr-un proces mecanic. În schimb, moleculele de oxigen din agenții de albire profesională înlătură petele la nivel molecular, mult mai eficient și durabil.

Evident, o concentrație chimică mai mare are și un efect mai bun. Însă nu poate fi folosită acasă, ci doar în cabinetul stomatologic, unde dinții pot fi izolați și gingiile protejate de agentul de albire care le poate arde.

Așadar, printre beneficiile albirii dentare profesionale se numără timpul scurt de tratament, eficiența rezultatelor pe o durată de maximum 2 ani, chiar și în cazul dinților pătați, lipsa efectelor secundare asupra dinților și gingiilor.

Ce trebuie să știi înainte să apelezi la albirea dentară profesională

La fel ca în cazul oricărui tratament stomatologic, înainte de a apela la albirea dentară profesională ai nevoie de o consultație și o discuție cu medicul stomatolog.

În primul rând, albirea dentară nu este recomandată persoanelor cu dinți sensibili, al căror smalț este afectat de bruxism sau de alte afecțiuni. Expunerea la agentul de albire, a unui dinte cariat sau cu rădăcina dezgolită, va provoca sensibilitate dentară și durere. De asemenea, aceasta este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, pacienților care suferă de afecțiuni hepatice, hematologice, celor alergici la substanțele de albire și tinerilor sub 16 ani.

În al doilea rând, există anumite condiții care pot îngreuna apariția rezultatelor. De exemplu, agentul de albire nu poate penetra tartrul. De aceea se recomandă realizarea unui tratament de igienizare ce implică detartraj cu ultrasunete, airflow și periaj profesional, înainte de tratamentul de albire.

De asemenea, peroxidul de hidrogen nu va fi eficient în cazul fațetelor, coroanelor dentare sau a bonding-ului, nu va avea rezultat pe zonele supraexpuse la fluor, pe petele maronii cauzate de carii sau pe cele cauzate de obturațiile din amalgam.

În general, albirea dentară are rezultate foarte bune pe dinții îngălbeniți și rezultate mai slabe pe dinții maronii.

Cum să menții rezultatele pentru cât mai mult timp

Efectele tratamentului de albire dentară profesională pot dura între 6 luni și 2 ani, iar acest lucru depinde de igiena ta personală și de obiceiurile de lifestyle pe la care abordezi după tratament.

Îți vei păstra dinții albi cât mai mult timp dacă vei avea, zilnic, o igienă orală corectă, ce implică spălat pe dinți cu o pastă de dinți adaptată nevoilor tale, folosirea aței dentare înainte de periaj și între mese, clătirea cu apă de gură, după periaj.

De asemenea, renunțarea la fumat și la alimente bogate în acizi și tanin te va ajuta să eviți pătarea dinților. Mai exact, evită ceaiul negru și cafeaua, vinul roșu, sucurile acidulate colorate, sosurile de soia, roșii sau curry, fructele și legumele colorate precum fructe de pădure, roșii, sfeclă roșie, etc. Și nu uita, medicul stomatolog îți poate reda zâmbetul dorit, însă doar tu îl poți păstra astfel, cât mai mult timp.