Bun venit! Am preselectat varianta site-ului pentru clinica cea mai apropiată de tine (Satu Mare). Poți schimba clinica din banda gri de mai jos.
Program
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Clinicile noastre

Digital Smile Design, o inovație indispensabilă în estetica dentară

În tratamentele de estetică dentară, fie că vorbim de reabilitare totală a danturii, fie de fațete sau coroane dentare, satisfacția pacientului este obiectivul fundamental. Iar un rezultat predictibil, controlabil, îi va da acestuia mai multă încredere.

Digital Smile Design este exact tehnologia de care avea nevoie ramura de estetică dentară pentru a oferi pacienților zâmbetul dorit, fără urmă de eroare. Practic, vorbim despre un instrument cu tehnologie digitală care asigură mai multe funcții, precum:

  • analizarea proporțiilor faciale, gingivale și dentare
  • proiectarea zâmbetului final în acord cu aceste criterii
  • optimizarea comunicării între membrii echipei interdisciplinare pentru obținerea rezultatului perfect, în cel mai scurt timp.

Orice pacient care vine în clinica stomatologică pentru reabilitare dentară în scop medical sau doar pur estetic, își dorește schimbarea dar este, în același timp, reticent la ea. Pentru că nu știe cum va arăta cu noii dinți, cum se vor încadra aceștia în zâmbet și așa mai departe. Acum, însă, cu ajutorul programului Digital Smile Design, fiecare pacient își poate vedea zâmbetul înainte de începerea realizării lucrărilor protetice.

Cum funcționează Digital Smile Design

La o primă consultație la medicul stomatolog, pacientului îi vor fi realizate o serie de fotografii digitale, de înaltă calitate și precizie, frontale, din profil, din interiorul cavității orale și ale ocluziei, care vor ajuta la analizarea relației dintre trăsăturile feței și zâmbet, buze, gingii și dantură.

Apoi, pe baza acestor informații vizuale încărcate în computer, cu ajutorul software-ului DSD, medicul poate simula mai multe timpuri de zâmbete, accesând o galerie vastă de modele de structuri dentare, de diferite forme, mărimi și nuanțe de alb.

Această abordare digitală în crearea zâmbetului implică și participarea pacientului. Astfel, fiecare zâmbet este personalizat în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia. Digital Smile Design nu oferă pacientului doar posibilitatea de a-și crea zâmbetul ideal, ci îi dă și mai multă încredere în tratament și în rezultatul final, fiind un instrument de reglare atât la nivel estetic, cât și emoțional.

Odată zâmbetul digital aprobat împreună cu pacientul, el poate fi folosit pentru realizarea unui mock-up care va fi testat direct în gură pentru o și mai bună ilustrare a rezultatului final. Acest mock-up permite pacientului să observe modul în care dinții se integrează în gingie și în întreaga structură facială și să aprobe zâmbetul final înainte de a începe o procedură ireversibilă.

Tehnologia Digital Smile Design este folosită cu succes nu doar în estetică dentară, ci și în implantologie, parodontologie sau ortodonție.

Orice pacient își dorește să fie creatorul propriului zâmbet, să și-l poată proiecta exact așa cum și l-a imaginat, iar DSD permite, acum, acest lucru.

Avantajele tehnologiei Digital Smile Design

  • Optimizarea diagnosticului. DSD oferă o analiză digitală clară a parametrilor faciali, gingivali și dentari, iar acest lucru permite obținerea unui diagnostic precis și unui plan de tratament personalizat.
  • Predictibilitatea rezultatului final. Folosirea galeriei de zâmbete digitale oferă pacientului posibilitatea de a vedea și a-și alege zâmbetul dorit, sporind încrederea în tratament. În același timp, medicul poate motiva și educa pacientul în legătură cu beneficiile tratamentului, cu ajutorul imaginilor digitale suprapuse pe zâmbetul natural al acestuia.
  • Eliminarea erorilor și respingerii tratamentului. DSD permite fiecărui pacient să-și aprobe zâmbetul, să evalueze și să compare modificările, înainte de a fi realizate și aplicate lucrările protetice finale. Astfel, intervine certitudinea satisfacției rezultatului final înainte ca acesta să se producă.
  • Optimizarea comunicării între medic și pacient, dar și între medic și tehnicianul dentar. Toți membrii echipei interdisciplinare vor avea acces la informații oricând și vor putea face modificări în timpul etapelor de diagnostic și tratament. Astfel, tehnicianul dentar poate modifica forma, dimensiunea și nuanța dinților în funcție de feedback-ul pacienților.