Bun venit! Am preselectat varianta site-ului pentru clinica cea mai apropiată de tine (Satu Mare). Poți schimba clinica din banda gri de mai jos.
Program
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Clinicile noastre

Tratamente stomatologice non-invazive pentru un zâmbet frumos, în 2022

Imaginea face cât o mie de cuvinte, iar un zâmbet frumos, proiectat genetic sau ajustat prin tratamente stomatologice, te ajută să transmiți mesajul potrivit.

Preocuparea pentru perfecțiunea dinților a devenit tot mai accentuată în societatea modernă. Astfel, estetica dentară a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani și s-a dezvoltat constant prin tehnologii și tratamente inovatoare. Iată care sunt cele mai ușoare și accesibile tratamente stomatologice la care poți apela, în 2022, pentru un zâmbet perfect.

Igienizarea profesională

Primul pas către o dantură frumoasă și sănătoasă este igienizarea dentară periodică, realizată în cabinetul stomatologic. Aceasta presupune periaj profesional, detartraj cu ultrasunete și airflow.

Periajul profesional este indicat pentru a curăța petele de pe dinți dar și pentru a preveni afecțiunile parodontale.  Detartrajul cu ultrasunete elimină placa bacteriană și tartrul depus pe dinți și sub marginile gingiilor, ajutând, astfel, atât la menținerea aspectului curat al danturii, cât și a sănătății acesteia. Iar airflow-ul înlătură petele pigmentare de pe dinți cu ajutorul unui jet cu particule de bicarbonat de sodiu, acid citric și apă. Astfel, îți vei putea păstra dantura imaculată și sănătoasă pentru cât mai mult timp.

Igienizarea dentară profesională este recomandată o dată la 6 luni, însă pentru persoanele care fumează și consumă băuturi și alimente care pătează dinții se poate realiza și la intervale mai scurte.

Albirea dentară

Un tratament ușor, rapid și non-invaziv, care îți înfrumusețează zâmbetul și la care poți avea acces oricând, este albirea dentară profesională. La Finess Dental, poți opta pentru program complet de ședințe pentru albire dentară, în cadrul căruia vei obține dinți cu 8 până la 14 nuanțe mai albi. Evident, poți vedea rezultate și doar într-o singură ședință, ce durează între 60 și 90 de minute și în cadrul căreia medicul stomatolog îți va face 3 aplicări succesive cu gel de albire.

Printre avantajele majore ale acestui tratament de estetică dentară se numără eficiența în înlăturarea petelor pigmentare, timpul scurt de aplicare și faptul că nu afectează gingiile, dentina sau smalțul dinților.

Bonding-ul

Fațetele din porțelan nu sunt unica soluție de optimizare a esteticii danturii. Atunci când dinții sunt inegali, au formă neregulată, sunt ciobiți sau au mici pete decolorate, aceștia pot fi corectați prin bonding. Practic, acest tip de tratament are rezultate similare fațetelor dentare, însă nu necesită pregătirea în prealabil a dinților prin frezare, este mult mai ușor, mai confortabil și mai puțin costisitor pentru pacient.

Tratamentul ortodontic

În cazul dinților incorect aliniați sau a malocluziilor, ne confruntăm nu doar cu o problemă de estetică dentară, ci și cu o problemă a sănătății orale care poate afecta și sănătatea generală a organismului.

Tratamentul ortodontic este soluția ușoară, dar de lungă durată, pentru corectarea acestor anomalii, indiferent de vârstă. Cu ani în urmă se credea că aparatul ortodontic poate da rezultate doar pe dantura tânără. Însă evoluția tipurilor de aparate dentare și a protocoalelor de tratament permite acum repoziționarea dinților la orice vârstă.

Tratamentul ortodontic nu este dureros și te ajută să ai un zâmbet frumos, să ai mușcătura corectă și confortabilă și să îți poți peria dinții eficient, evitând apariția cariilor. În funcție de patologia fiecărui pacient, la Finess Dental, medicul stomatolog propune aparatul ortodontic fix, cu brakeți sau Aligner-ul, aparatul invizibil, care poate fi scos de pacient pentru a mânca sau pentru a se spăla pe dinți. Aligner-ul este o variantă preferată de pacienți pentru că se prezintă sub forma unei gutiere din silicon, care nu se vede atunci când zâmbești sau când vorbești.

Frumusețea dinților este esențială pentru un zâmbet perfect și mulți pacienți care au trecut pragul clinicii Finess Dental, în 2021, au optat pentru tratamente de estetică dentară. Tratamentele enumerate mai sus vor fi și în 2022 soluțiile cele mai confortabile de înfrumusețare a aspectului dinților, pentru cazurile ușoare. Însă, pacienții au la dispoziție și variante mai complexe și mai durabile de tratament, precum fațetele ceramice E-max sau implantul dentar realizat într-o singură zi.