Programari: 0770 958 858

Chirurgie

Extracția este una din cele mai frecvente manopere chirurgicale realizate în cabinetul de medicină dentară. În stomatologia modernă extracția se realizează doar atunci când s-au epuizat toate celelalte soluții de tratament ale unui dinte, când un dinte prezintă indicație clară de extracție(de ex. fractură corono-radiculară, mobilitate crescută,lipsa spațiului pe arcadă, complicații ale patologiei care duc la afectarea dinților vecini, etc.) sau în scop ortodontic, atunci când situația clinică o impune.

Rezecția apicală, chistectomia reprezintă înlăturarea țesutului infectat și a vârfului rădăcinii unui dinte sau a unui chist de la acest nivel. Este o manoperă mai rar efectuată, mai exact atunci când infecția e prea extinsă pentru a fi tratată endodontic și se preferă uneori ca o metodă de salvare a dintelui de la extracție.

Inserarea implanturilor constă în realizarea unui lăcaș în os, în spațiile rămase fără dinți, în vederea aplicării unui implant și închiderea ulterioară prin sutura (coaserea) gingiei.  Pt mai multe detalii și informații consultați secțiunea special destinată implanturilor      

Adiția osoasă reprezină o manoperă prin care se adaugă os artificial în zonele în care se dorește aplicarea unor implanturi, dar osul este insuficient. Această intervenție poate fi executată deodată cu aplicarea implanturilor sau într-o ședință anterioară, în funcție de situația clinică.

Intervenții la nivelul frenului labial se realizează atunci când acesta e necorespunzător inserat și duce la retracții gingivale, apariția spațiilor interdentare sau a altor tulburări funcționale (de ex. tulburări de vorbire). Această manoperă constă în secționarea frenului și sutura într-o poziție favorabilă sau chiar îndepărtarea unei părți din frenul buzei.

Descoperirea dinților incluși constă în îndepărtarea gingiei și a osului ce acoperă dintele inclus (blocat în os) și de regulă se asociază cu un tratament ortodontic (aparat dentar) ce are ca scop aducerea dintelui în poziția corectă pe arcadă.

Intervențiile preprotetice sunt reprezentate de nivelări ale crestei osoase sau intervenții la nivelul gingiei, care au ca scop adaptarea mai buna a protezei la câmpul protetic (ajută proteza să stea mai bine și să nu jeneze).

Chirurgia parodontală- alungiri coronare, tratametul chirurgical al bolii parodontale, grefe de gingie -

Intervențiile chirurgicale menționate se realizează în anestezie locală și,  în funcție de patologia existentă și structurile anatomice ale pacientului, pot fi o manoperă simplă sau complicată. Indiferent de caz, pentru o vindecare corespunzătoare este esențială urmarea cu strictețe a indicațiilor postextracționale date de medicul dentist.