Programari: 0770 958 858

Estetică dentară

Un zâmbet larg, dinți frumoși cu un aspect natural și sănătos e dorința oricărui pacient.

Estetica dentară se ocupă cu îmbunătățirea aspectului dinților prin diferite metode:

  • Albire dentară profesională
  • Obturații fizionomice
  • Fațetări directe și indirecte
  • Lucrări protetice: coroane ceramice (porțelan), coroane pe suport de zirconiu, lucrări pe implanturi.

Albirea profesională este o manoperă de cosmetică dentară. Se recomandă pacienților cu dinți sănătoși, care doresc o îmbunătățire a culorii.

Albirea se realizează în cabinetului de medicină dentară, cu materiale și aparatură profesionale, sub atenta supraveghere a personalului medical.  Prin această manoperă se pot obține dinți cu c teva  nuanțe mai albi, în funcție de numărul de ședințe efectuate, calitatea structurilor dentare și situația inițială.

Obturațiile fizionomice (plombele) reprezintă manopera cel mai frecvent realizată în vederea refacerii dinților cariați. Materialele de ultimă generație ne ajută să refacem forma și culoarea dinților, oferindu-le un aspect natural și sănătos.

Fațetele dentare  se folosesc pentru a masca fața vizibilă  dintelui, în vederea îmbunătățirii formei sau culorii acestuia. Se realizează prin proceduri minim invazive, direct în cabinet cu materiale compozite sau în laborator, din ceramică(porțelan) sau compozit.

Fațetele ceramice sunt mai estetice, mai rezistente și cu eficiență foarte bună pe termen lung. Ele au însă indicații precise, iar alegerea lor ca variantă terapeutică se va face doar după o examinare completă și complexă a situației clinice.