Programari: 0770 958 858

Radiologie dentară

Radiologia dentară  reprezintă metoda imagistică de elecție în stomatologie.

Realizarea unei radiografii dentare înainte, în timpul sau la finalul unui tratament este esențială. Apariția radiografiilor digitale a redus la minim doza de raze X la care se supune pacientul. Astfel riscul iradierii e aproape inexistent, la aceasta ajutând și șorțurile de protecție obligatorii.

raiologie dentara Satu Mare

În funcție de problema pacientului, se pot realiza diferite tipuri de radiografii dentare, cele mai frecvent indicate fiind:

OPT (ortopantomografia- filmul panoramic)- este radiografia bidimensională care cuprinde toata cavitatea bucală, este esențială în prima ședință de consultație și ne oferă numeroase informații importante

Radiografia 3D (CBCT dentar)- oferă imaginea tridimensională  a unui grup de dinți sau a unei arcade, a osului și a afecțiunilor acestora; este mult mai precisă și este esențială atunci când se dorește aplicarea implanturilor.

Radiografia retroalveolară (filmul mic- periapical/proximal)- oferă imaginea bidimensională a 2-3 dinți; este folosită mai des în endodonție pentru a verifica tratamentele de canal.

Teleradiografia - este o radiografie bidimensională  indicată la pacienții ce necesită tratament ortodontic (aparat dentar)

DE REȚINUT!

În multe cazuri sunt necesare mai multe radiografii la același pacient, pe durata tratamentului stomatologic!

Refuzul realizării radiografiilor poate împiedica punerea unui diagnostic corect și oferirea unui tratament complet și corect!

La clinica noastră radiografiile se fac pe loc, fără a fi necesară deplasarea în alte locații!