Bun venit! Am preselectat varianta site-ului pentru clinica cea mai apropiată de tine (Satu Mare). Poți schimba clinica din banda gri de mai jos.
Program
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Clinicile noastre

Zâmbet mai alb și mai strălucitor în 60 de minute!

Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat (poate fi repetată fără a afecta sănătatea dinților la un interval de 2-3 ani).

Într-un program complet de ședințe se poate obține o albire a dinților cu 8 până la 14 nuanțe.
Terapia se poate desfășura chiar și într-o singură ședință, care include 3 aplicări succesive ale gelului de albire, cu o durată de 60-90 minute, în funcție de gradul de afectare și de toleranța fiecărui pacient.
Efectele albirii obținute cu lampa de albire durează, în funcție de igiena danturii, între 6 luni – 2 ani și sunt influențate de realizarea în prealabil a unui tratament profesional de igienizare: detartraj cu ultrasunete, airflow și periaj profesional.
 

Beneficiile albirii dentare:

 • timpul scurt al tratamentului: efect de albire a dinților în 60 de minute,
 • eficiența în cazul dinților care prezintă pete gălbui sau maronii cauzate de anumite alimente (cafea, ceai, alcool) sau medicamente,
 • nu are efecte secundare asupra sănătații orale,
 • nu afectează gingiile, dentina sau smalțul,
 • efectele albirii durează până la 2 ani.

Prin descompunerea substanțelor chimice din compoziția gelului activat la lampa luminoasă, terminații din canaliculele dentinare/pulpa dentară pot să resimtă o ușoară agresiune, fiind nevoie de desensibilizarea dinților prin tratamente de fluorizare. Riscurile oricărei afectări dentare sunt complet controlate.

Albirea dentară are următoarele limite:

 • nu este eficientă în cazul petelor maronii cauzate de carii, petelor gri-albăstrui cauzate de obturațiile din amalgam, fluorozei dentare sau dinților nenaturali.
 • nu este recomandată:
  • femeilor însărcinate sau care alăptează,
  • pacienților care suferă de afecțiuni ale ficatului, hematologice sau altele care afectează dintele din interior,
  • minorilor sub 16 ani (procesul de odontogeneză nefiind finalizat),
  • pacienților alergici la substanțele folosite.
 

Indiferent de tratamentul de albire profesională ales, este recomandat ca igiena orală să fie păstrată riguros, cu periaj de 2 ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură.
După procesul de albire dentară, pentru a evita colorarea este indicat ca în primele 24 de ore să fie evitat fumatul, iar lichidele care pătează să fie consumate cu paiul, pe cât posibil.

Air flow-ul este o metodă de profilaxie care constă în aplicarea pe suprafețele dentare a unui jet sub presiune cu pulbere de bicarbonat de sodiu, prin care se îndepărtează în mod eficient petele superficiale existente, chiar și din spațiile interdentare: în cazul unor colorații superficiale și dacă este folosit periodic, air flow-ul poate fi considerat un tratament de albire în sine, fără a mai fi necesară utilizarea gelului și a lămpii de albire.

Este o procedură deosebit de utilă atât înaintea tratamentului de albire, dar și ulterior, pentru întreținerea rezultatului obținut prin albire.

 • Culoarea dinților este dată de stratul de dentină, care transpare prin smalț. Apariția petelor este cauzată de substanțele colorate din alimentele pe care le consumăm, fumatul, administrarea în perioada odontogenezei / a formării smalțului a anumitor antibiotice din familia teraciclinelor, care pătrund prin smalț și se impregnează în dentină, de unde nu mai pot fi îndepărtate printr-un simplu detartraj.
 • Gelul de albire este o substanță chimică - peroxid de hidrogen sau carbamidă - cu o concentrație între 6% si 35%.
 • Cea mai eficientă procedură de albire dentară este cea realizată în clinica stomatologică de către medicul dentist. Aceasta constă în aplicarea gelului de albire pe dintele natural și apoi activarea acestuia cu o sursă de lumină albastră – lampa-accelerator de albire.
 • Medicii specializați în estetică dentară nu recomandă tratamentul de albire al dinților efectuat acasă, fără indicația unui specialist, prin utilizarea soluțiilor existente pe piață de tipul:
  • Benzilor pentru albirea dinților – concentrația de peroxid de hidrogen sau apă oxigenată a benzilor nu este recomandată pentru toți pacienții, iar dacă dinții prezintă carii, acestea sunt strict interzise. În plus, benzile pentru albirea dinților pot afecta serios gingiile.
  • Bicarbonatului de sodiu – este o substanță care, în anumite condiții, poate afecta mucoasa orală, iar beneficiile sale sunt aproape inexistente.
  • Pastei de dinți pentru albire – aceasta nu este o metodă eficientă de albire a dinților, ci mai degrabă un mod de a menține culoarea acestora.
  • Unui aparat pentru albirea dinților – acest aparat poate cauza sensibilitatea dinților și gingiilor, neștiind ce substanțe sunt folosite pentru aplicarea pe dinți.
Zâmbet perfect
Vrei un zâmbet perfect

și dinți sănătoși?