Zâmbet mai alb și mai strălucitor în 60 de minute!
Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat (poate fi repetată fără a afecta sănătatea dinților la un interval de 2-3 ani).
Într-un program complet de ședințe se poate obține o albire a dinților cu 8 până la 14 nuanțe.
Terapia se poate desfășura chiar și într-o singură ședință, care include 3 aplicări succesive ale gelului de albire, cu o durată de 60-90 minute, în funcție de gradul de afectare și de toleranța fiecărui pacient.
Efectele albirii obținute cu lampa de albire durează, în funcție de igiena danturii, între 6 luni – 2 ani și sunt influențate de realizarea în prealabil a unui tratament profesional de igienizare: detartraj cu ultrasunete, airflow și periaj profesional.
Beneficiile albirii dentare:
- timpul scurt al tratamentului: efect de albire a dinților în 60 de minute,
- eficiența în cazul dinților care prezintă pete gălbui sau maronii cauzate de anumite alimente (cafea, ceai, alcool) sau medicamente,
- nu are efecte secundare asupra sănătații orale,
- nu afectează gingiile, dentina sau smalțul,
- efectele albirii durează până la 2 ani.
Prin descompunerea substanțelor chimice din compoziția gelului activat la lampa luminoasă, terminații din canaliculele dentinare/pulpa dentară pot să resimtă o ușoară agresiune, fiind nevoie de desensibilizarea dinților prin tratamente de fluorizare. Riscurile oricărei afectări dentare sunt complet controlate.
Albirea dentară are următoarele limite:
- nu este eficientă în cazul petelor maronii cauzate de carii, petelor gri-albăstrui cauzate de obturațiile din amalgam, fluorozei dentare sau dinților nenaturali.
- nu este recomandată:
- femeilor însărcinate sau care alăptează,
- pacienților care suferă de afecțiuni ale ficatului, hematologice sau altele care afectează dintele din interior,
- minorilor sub 16 ani (procesul de odontogeneză nefiind finalizat),
- pacienților alergici la substanțele folosite.
Indiferent de tratamentul de albire profesională ales, este recomandat ca igiena orală să fie păstrată riguros, cu periaj de 2 ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură.
După procesul de albire dentară, pentru a evita colorarea este indicat ca în primele 24 de ore să fie evitat fumatul, iar lichidele care pătează să fie consumate cu paiul, pe cât posibil.
Air flow-ul este o metodă de profilaxie care constă în aplicarea pe suprafețele dentare a unui jet sub presiune cu pulbere de bicarbonat de sodiu, prin care se îndepărtează în mod eficient petele superficiale existente, chiar și din spațiile interdentare: în cazul unor colorații superficiale și dacă este folosit periodic, air flow-ul poate fi considerat un tratament de albire în sine, fără a mai fi necesară utilizarea gelului și a lămpii de albire.
Este o procedură deosebit de utilă atât înaintea tratamentului de albire, dar și ulterior, pentru întreținerea rezultatului obținut prin albire.