Bun venit! Am preselectat varianta site-ului pentru clinica cea mai apropiată de tine (Satu Mare). Poți schimba clinica din banda gri de mai jos.
Program
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Clinicile noastre

Endodonția este specialitatea care se ocupă cu tratamentul canalului radicular și reprezintă baza stomatologiei, deoarece durata de viață a dintelui depinde de corectitudinea acestui tratament.

Semnul inconfundabil al suferinței dintelui este durerea intensă, care indică afectarea nervului și camerei pulpare. Alte semne că ați putea suferi de o infecție pulpară sunt durerea spontană, pulsatilă, surdă, care se extinde (sau nu) la zonele învecinate maxilarului, sensibilitate la presiune (atunci când mușcați sau mestecați) sau la temperaturi ridicate/scăzute, reapariția durerii la un dinte tratat în trecut, decolorarea dintelui sau înnegrirea acestuia, apariția unei umflături în dreptul dintelui.

Infecție dinte

Infecțiile nervului și pulpei dentare sunt cauzate de:

  • carii profunde netratate corespunzător
  • ciobirea sau fracturarea dintelui ca urmare a unei traume sau unui accident
  • afectarea parodontală a gingiilor și a țesuturilor moi înconjurătoare

Pentru a putea tratata, trebuie să vezi!

Cu ajutorul microscopului stomatologic, medicul endodont realizează tratamentul de canal necesar pentru salvarea unui dinte afectat de o carie profundă, cu structura internă infectată și inflamată. Ca urmare a măririi imaginii dintelui și a iluminării coaxiale a câmpului de lucru, situațiile dificile sunt soluționate eficient și cu o precizie crescută.

Medicul dentist extrage nervul și pulpa dentară care sunt afectate (devitalizarea dintelui) apoi curăță și sterilizează interiorul salvând dintele natural de la extracția dentară.

Ultima etapă a tratamentului endodontic este obturația de canal care reprezintă sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale care previn infecțiile.

Etape tratament
Etapele tratamentului endodontic

După efectuarea tratamentului de canal, dintele natural este protejat cu o lucrare protetică (pivot de sticlă și coroană dentară ceramică/zirconiu) pentru a evita fracturarea (rezistența unui dinte fiind mai redusă după devitalizare).

Avantajele utilizării microscopului dentar:

  • tratament fără durere - de regulă, pacientul nu simte nicio durere în timpul realizării tratamentului endodontic, procedura efectuându-se sub anestezie locală
  • control asupra infecției - omiterea unui canal radicular devine puțin probabilă, putând fi evitată astfel re-apariția infecției
  • grad înalt de precizie - ca urmare a măririi imaginii dintelui de 20 de ori, devine posibilă tratarea afecțiunii cu acuratețe crescută
  • Tratamentul endodontic este o procedură simplă care se realizează într-o manieră de înaltă precizie, cu ajutorul microscopului, iar pacientul nu simte disconfort sau durere în zona afectată (anestezie locală).
    Există situații în care pacientul poate resimți o durere surdă după finalizarea procedurii, din cauza faptului că infecția a afectat foarte tare pulpa dentară, dar aceasta dispare în maxim 7 zile de la realizarea intervenției.
    Dacă tratamentul nu este executat cu cea mai mare atenție, pot rămâne zone în care bacteriile nu sunt eliminate complet și infecția poate reveni cu același set de probleme.
Zâmbet perfect
Vrei un zâmbet perfect

și dinți sănătoși?