Bun venit! Am preselectat varianta site-ului pentru clinica cea mai apropiată de tine (Satu Mare). Poți schimba clinica din banda gri de mai jos.
Program
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Clinicile noastre

Nimic din ce porţi nu este mai important decât zâmbetul tău!

Zâmbetul ne influenţează imaginea, încrederea în noi şi relaţiile cu cei din jur.

Specialiștii noștri vă pot înfrumuseța zâmbetul prin tratamente nedureroase, sigure și cu rezultate spectaculoase.

Estetica dentară oferă soluții de tratament pentru corecția imperfecțiunilor estetice și funcționale ale dinților, cum ar fi: dinți colorați sau pătați, mici asimetrii dentare cauzate de obiceiuri vicioase cum ar fi rosul creioanelor sau unghiilor, existența unor spații interdentare mai largi între dinții frontali (diastemă sau strungăreață), dinți înghesuiți, ciobiți sau sparți ca urmare a unor traumatisme prin presiune (bruxism), "gummy smile" sau zâmbetul cu gingii foarte expuse.

Tratamentele dentare cu fațete și coroane

Reușita unui tratament estetic presupune mai întâi redarea sănătății dintelui prin tratarea problemelor de ordin funcțional (carii dentare superficiale sau profunde), urmată de tratamentul care face ca dintele să arate estetic, prin aplicarea de coroane sau fațete dentare.

Fațetele dentare reprezintă o soluție rapidă și de mare impact vizual pentru îmbunătățirea zâmbetului atunci când dinții au probleme de formă, lungime sau poziție. Efectul de îmbunătățire a aspectului danturii (prin mascarea culorii, formei, poziției nealiniate a dinților cu probleme) este incontestabil.

Fațetele sunt învelișuri subțiri, realizate din materiale compozite sau ceramică care se fixează pe suprafața frontală a dinților. Medicul stomatolog șlefuiește superficial smalțul, neafectând rezistența dintelui și apoi fixează definitiv fațeta.

Aplicarea fațetelor dentare este condiționată de sănătatea dinților și gingiilor (cariile sau orice fel de problemă fiind absolut necesar să fie rezolvate anterior) și se pot aplica pe unul sau mai mulți dinți (dinții din față, toți dinții).

Beneficiile fațetelor dentare

 • corectează imperfecțiunile (pete de culoare, fisuri, spațieri între dinți, aliniere)
 • nu se pătează de la cafea, sucuri, lichide colorate
 • îmbunătățesc aspectul zâmbetului
 • tratamentul este lipsit de durere
 • rezultatele sunt imediate, evidente și de lungă durată

Deoarece fațetele dentare se pot sparge sau ciobi sub presiune, este recomandat să evitați mestecarea alimentelor dure, și să purtați gutieră de protecție pe timpul nopții dacă suferiți de bruxism (scrâșnitul dinților în somn).

Fațetele care imită cel mai bine aspectul natural și care oferă o foarte bună rezistență și durabilitate în timp sunt fațetele E-max – acestea sunt șlefuite și prelucrate cu maximă precizie, la microscop, până când ating perfecțiunea în imitarea aspectului unui dinte natural.


Coroanele dentare

Pentru a proteja dinții de fracturi sau decolorare, există situații când este recomandată acoperirea lor cu coroane. În cazul dinților fisurați, există șansa de salvare prin reconstrucție, cu păstrarea aspectului și rezistenței unui dinte natural.

Coroanele dentare sunt restaurări protetice care îmbracă dintele natural (vital sau devital) care a suferit din cauza unei carii profunde netratate la timp sau din cauza unei traume dentare în urma căreia a fost secționat. Acestea sunt confecționate din diferite materiale, în funcție de nevoile pacientului și de recomandările medicului stomatolog, și redau forma, aspectul și duritatea dintelui natural.

Înainte de a alege o coroană dentară, este necesar ca dintele să fie tratat endodontic pentru a avea certitudinea că acesta este sănătos și că astfel rezultatul va fi de lungă durată.

În anumite cazuri, atunci când se acoperă un spațiu dintre dinți, coroanele dentare sunt utilizate ca parte a unei punți.

Beneficiile coroanei dentare

 • înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă (punte dentară)
 • îmbunătățește masticația
 • are forma, textura, culoarea și transparența/opacitatea dinților naturali
 • asigură recuperarea dinților afectați de carii masive sau fracturi
 • oprește migrarea dinților pe arcade

 

 1. Coroana metalo-ceramică – este rezistentă, se aplică atât în zona anterioară a danturii, dar mai ales posterior, pe molari; este biocompatibilă și nu îşi modifică culoarea în timp.

 2. Coroana integral-ceramică – este lipsită de substructura metalică; este cea mai estetică, dar ușor mai fragilă decât cea metalo-ceramică sau ceramică pe schelet de zirconiu şi mai costisitoare; în general, aceasta variantă se alege pentru dinţii anteriori, atunci când se doreşte un rezultat estetic deosebit.

 3. Coroana ceramică pe schelet de zirconiu – este estetică, rezistentă, se aplică pe dinţii frontali sau laterali, în situațiile când este nevoie de estetică deosebită şi rezistenţă foarte bună; este frecvent folosită ca element component al punţilor dentare.


Tratamentele protetice actuale sunt realizate cu coroane ceramice pe suport zirconiu (metal foarte rezistent, bio-inert, cu conductibilitate termică redusă și rezistență mecanică ridicată), care aduc avantaje estetice de neegalat, prin reflexia luminii similar cu cea a dintelui natural. În realizarea lucrărilor pe zirconiu, tehnicianul dentar este asistat de calculator prin tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing).

Puntea dentară este o lucrare protetică fixă, cu ajutorul căreia se închide spaţiul rămas în urma extracţiei unor dinţi. Puntea se fixează pe dinţii care mărginesc spaţiul edentat, care sunt şlefuiţi în acest scop, sau pe două sau mai multe implanturi anterior inserate în os.

Gingivectomia și gingivoplastia sunt intervenții de corecție a gingiilor în cazul persoanelor care suferă de "gummy smile" realizate prin acțiune locală în zona în care se dorește corecția, cu asigurarea protecției țesuturilor moi înconjurătoare.

Gingivectomie
"Gummy smile" înainte și după gingivectomie
Zâmbet perfect
Vrei un zâmbet perfect

și dinți sănătoși?