Pentru majoritatea pacienților de stomatologie, pierderea unuia sau mai multor dinți este o traumă care afectează încrederea în sine și, nu de puține ori, reduce drastic participarea la interacțiunile sociale. Din păcate, conform statisticilor, 30% dintre români nu mai au deloc dinți naturali, iar 70% au cel puțin un dinte lipsă. Soluția dedicată acestei probleme este implantul dentar, care înlocuiește unul sau mai mulți dinți care nu mai pot fi salvați prin alte proceduri stomatologice.
Ce este un implant dentar și cum se realizează intervenția?
Implantul constă în inserarea unui șurub de titan asemănător ca formă cu un şurub în osul maxilarului, printr-o procedură chirurgicală complet nedureroasă, cu scopul de a înlocui rădăcina dentară naturală. Un dinte restaurat complet prin terapia implanto-protetică are trei componente: implantul, bontul protetic și coroana pe implant.
Rezultatul tratamentului prin implant dentar are cea mai apropiată funcționalitate și estetică de cea a unui dinte natural. Implantul îmbunătățește considerabil masticația și pronunția pacientului, conservă configurația naturală a arcadelor, protejează dinții naturali învecinați, ameliorează halena (respirația urât mirositoare), îmbunătățește incontestabil calitatea vieții pacientului și îi redă acestuia încrederea în sine în interacțiunile sociale.
Reconstrucția dentară este adaptată fiecărui pacient în parte și depinde de mai multe caracteristici: numărul dinților lipsă, densitatea osoasă, stabilitatea primară.
Ulterior fixării implantului, pacientul pleacă din clinică cu dinți provizorii aplicați pe implant. Urmează o perioadă de vindecare de 3-6 luni, timp în care celulele osoase (osteoclaste și osteoblaste) vor adera implantul în țesutul osos. Pasul următor este fixarea coroanei pe bontul protetic – resturarea protetică finală.
Care este durata de viață a unui implant dentar?
Un implant dentar poate rezista între 10-12 ani sau chiar pe viață, în funcție de producător și de condițiile de igienă. Spălatul pe dinţi trebuie făcut meticulos, dimineaţa şi seara. Aţa dentară şi apa de gură trebuie să nu lipsească din obiceiul zilnic de curăţare, iar vizita la stomatolog pentru igienizarea profesională la fiecare 6 luni este absolut necesară.
Cât costă un implant dentar?
Puteți afla accesând pagina de onorarii dedicată secțiunii Implantologie. Vă rugăm să luați în considerare că prețul unui implant dentar reflectă calitatea acestuia (premium sau standard) și durabilitatea în timp (un implant dentar de calitate superioară este mai ușor acceptat de organism și este mai rezistent în timp).
Beneficiile implantului dentar
- îmbunătățește masticația
- asigură confortul funcțional și estetic
- îmbunătățește pronunția
- înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă
- conservă configurația naturală a arcadelor
- protejează dinții naturali învecinați
- previne/ameliorează respirația neplacută
Tratamentele de implantologie nu se pot efectua fără consultarea unei tomografii computerizate, atât în timpul manoperei cât și post-operator, pentru verificarea status-ului. Clinica noastră dispune de propriul laborator de imagistică dentară, care oferă imagini de mare acuratețe cu nivel de radiații minim.
Echipa de chirurgie este completată de echipa de medici proteticieni, cu experiență în astfel de reconstrucții prin implanturi, care realizează următoarele lucrări protetice:
- coroană unidentară pe implant pe suport zirconiu
- punte înșurubată pe implanturi dentare
- supra-structuri pe implanturi dentare
- conceptele All on 4, All on 6 sau dinți ficși într-o zi, când cazul pacientului permite
Există și contraindicații pentru implantul dentar, care vizează existența afecțiunilor cardiace, metabolice (diabet), prezența unor tumori, pacienți sub tratamente cu chimioterapie, radioterapie.
Oferim garanție pe viață pentru implanturile realizate în clinica noastră, cu condiția respectării recomandărilor post-operatorii ale medicilor!