Bun venit! Am preselectat varianta site-ului pentru clinica cea mai apropiată de tine (Satu Mare). Poți schimba clinica din banda gri de mai jos.
Program
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Clinicile noastre

Radiologia dentară reprezintă metoda imagistică indispensabilă tratamentelor stomatologice. Realizarea unei radiografii dentare înainte, în timpul sau la finalul unui tratament este esențială pentru succesul acestuia. 

Apariția radiografiilor digitale a redus la minim doza de raze X la care este expus pacientul, riscul iradierii fiind aproape inexistent, la aceasta ajutând și șorțurile de protecție obligatorii.

În funcție de problema care trebuie tratată, se pot realiza diferite tipuri de radiografii dentare, cele mai frecvent indicate fiind:

  • OPT (ortopantomografia/filmul panoramic) - este radiografia bidimensională care cuprinde toată cavitatea bucală, este esențială în prima ședință de consultație și oferă numeroase informații
  • radiografia 3D (CBCT dentar) - oferă imaginea tridimensională a unui grup de dinți sau a unei arcade, a osului și a afecțiunilor acestora; este mult mai precisă și este esențială atunci când se dorește aplicarea implanturilor
  • radiografia retroalveolară (filmul mic - periapical/proximal) - oferă imaginea bidimensională a 2-3 dinți; este folosită mai des în endodonție, pentru a verifica tratamentele de canal
  • teleradiografia - este o radiografie bidimensională indicată la pacienții ce necesită tratament ortodontic (aparat dentar)

DE REȚINUT!

În multe cazuri este necesară efectuarea mai multor radiografii la același pacient, pe durata tratamentului stomatologic, pentru evaluarea progresului. Uneori refuzul realizării radiografiilor poate împiedica punerea unui diagnostic corect sau oferirea unui tratament adecvat și complet.

Clinica noastră dispune de laborator de radiologie propriu, astfel că radiografiile se realizează pe loc, fără deplasare în alte locații, ceea ce ajută la intervenția medicilor în timp real.

Zâmbet perfect
Vrei un zâmbet perfect

și dinți sănătoși?